Nieuwe tentoonstelling in Bibliotheek Oudenbosch

Gepubliceerd op: 23 februari 2018 10:00

Senia

Van 24 februari t/m 31 maart is een fotoserie - met thema Natuur - van Wil van Bergenhenegouwen te bezichtigen in Bibliotheek Oudenbosch.

De foto’s hebben als thema Natuur, wat aansluit bij het thema van De Boekenweek, die van 10 t/m 18 maart plaatsvindt. De foto’s heeft Wil, van WilvanB Fotografie, zelf geselecteerd en zijn gratis te bewonderen tijdens openingstijden in Bibliotheek Oudenbosch.

Voor dit thema heeft de fotograaf gekozen voor beelden die voornamelijk in Nederland zijn gemaakt. Een aantal beelden zijn gemaakt tijdens de zonsopkomst en de andere zijn macrobeelden waarbij hij de schoonheid van de natuur op een andere manier heeft geprobeerd weer te geven.

Wil van Bergenhenegouwen over zijn fotografie: "Ik heb sinds eind jaren 80 fotografie als hobby. Gestart met een analoge fotocamera met negatief- en daarna met diafilm. Al direct vanaf de beginperiode ben ik geïnteresseerd geweest in natuurfotografie. Uiteindelijk overgestapt van de analoog camera naar het digitale tijdperk van de fotografie en voornamelijk de focus verplaatst naar natuurfotografie. Het maken van landschap- en macrofoto's geven mij de meeste voldoening. Hierbij probeer ik de ene keer de sfeer van het moment vast te leggen terwijl een andere keer de schoonheid weer centraal staat. Vanwege het brede palet aan mogelijkheden die de natuur mij biedt, is dit een onuitputtelijke bron om te fotograferen. Door het volgen van workshops bij natuurfotografen, met een mentor in een groep aan de slag gaan, het maken van fotoreizen, lidmaatschap van een fotoclub probeer ik mijzelf continue te verbeteren en mooiere / andere foto's te maken. Met name door deelname aan een mentorgroep heb ik geleerd om kritischer te kijken, creatiever te denken en raker te fotograferen (quote: Bart Siebelink, Mentor Natuurfotografie).

Ik heb jaren met Pentax (analoog) en daarna met Canon spiegelreflex camera’s gefotografeerd. Sinds 2017 ben ik overgestapt op de Fujifilm X-T1 en X-T10 systeemcamera's."