Servicepunt Tolberg sluit maar het bibliotheekwerk blijft

Gepubliceerd op: 7 mei 2018 17:00

De functie van de bibliotheek is meer geworden dan alleen het uitlenen van boeken. Belangrijke speerpunten liggen op het gebied van het bestrijden van laaggeletterdheid en bevorderen van lezen en leesplezier, met name voor de jeugd. Een moderne centrale bibliotheek en het schoolbibliotheekwerk zijn dan ook belangrijke pijlers van de vernieuwde bibliotheek.

Maar daarnaast gaat Bibliotheek VANnU ook de wijk in en slaat daar met buurthuizen en andere partners de handen ineen. Dat levert nieuwe samenwerkingen op in wijken waar de bibliotheek voorheen niet te vinden zoals het Taalpunt in het Huis van de Westrand, maar ook een alternatief aanbod in de wijken waar de bibliotheek een servicepunt had.

Haal- en brengpunt Tolberg

In Tolberg is met Apotheek Tolberg afgesproken om een haal- en brengpunt voor gereserveerde boeken op het huidige adres te maken. Klanten kunnen er op werkdagen terecht tussen 8.00 en 17.30 uur.

Heropening eind juni

Op vrijdag 15 juni is het servicepunt voor het laatst geopend. We heropenen als haal- en brengpunt op maandag 25 juni. Op een aantal momenten zal een vrijwilliger aanwezig zijn om hulp of ondersteuning te bieden. Zodra deze momenten bekend zijn, worden deze op onze website gecommuniceerd. Bent u geïnteresseerd om vrijwilliger te worden? Bekijk de vacatures voor vrijwilligerswerk hier: vacatures vrijwilligerswerk Tolberg.

Veel keuze in nieuwe centrale bieb

Alle leden uit Tolberg zijn lid van Bibliotheek VANnU en zij kunnen dus ook in de Centrale bibliotheek terecht om door de collectie te grasduinen. Naast boeken biedt de centrale tijdschriften, spellen, films en verschillende workshops en lezingen. Kinderen kunnen terecht op Schatrijk, de jeugdbieb. Daarnaast kunnen klanten gebruik maken van de digitale bibliotheek, muziekweb en de luisterbieb-app.

Jeugd

De jeugdboeken uit het servicepunt gaan naar de basisscholen, waar alle kinderen er gebruik van kunnen blijven maken. Op dit moment worden hierover met de basisscholen in Tolberg concrete afspraken gemaakt. Uiteraard kunnen ook jeugdboeken digitaal gereserveerd worden.