Gezocht: Toppers Voor Lezen!

Gepubliceerd op: 19 juni 2018 16:00

geef je mening

Bibliotheek VANnU is op zoek naar mensen die graag willen voorlezen aan kinderen in de wijken en dorpen. Op dit moment zoeken we mensen om voor te lezen in: Wouw (De Geerhoek), Tolberg (Kinderboerderij Minnebeek en Bergspil) en Kortendijk (Dijksteeke).

Samen met deze partners in de wijk zijn wij van mening dat voorlezen de taalontwikkeling van kinderen prikkelt, hun woordenschat vergroot en bovenal het plezier in taal stimuleert. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden die invloed hebben op het leren op school. Voorlezen is dus heel belangrijk.

Wij zoeken:

Mensen die van (kinder)boeken houden, graag voorlezen en een bijdrage willen leveren aan de taalontwikkeling van kinderen uit de buurt. Verder beheerst u de Nederlandse taal goed en bent u gastvrij en representatief. U wordt ingedeeld in een rooster met andere voorlezers. De exacte momenten worden in overleg met u bepaald.

De bibliotheek levert de verhalen of boekjes en u krijgt een training in hoe u voor kinderen zo aansprekend mogelijk kunt voorlezen. Heb u interesse in deze leuke functie? Schrijf dan een korte motivatiebrief (met locatie van uw voorkeur) en stuur deze samen met uw gegevens naar: info@bibliotheekvannu.nl