Vacature vrijwilligers coderdojo

Gepubliceerd op: 25 oktober 2018 21:38

Maak jij het verschil? Word vrijwilliger in de bibliotheek. Bibliotheek VANnU is op zoek naar vrijwilligers die kinderen kunnen helpen met programmeren. Woensdag 21 november wordt het Medialab Roosendaal geopend. Een plek waar onder andere een CoderDojo wordt gestart.

Een CoderDojo is een club waarbij kinderen en jongeren van 7 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten. 

Wat zijn de werkzaamheden?
Om de CoderDojo te kunnen realiseren is Bibliotheek VANnU op zoek naar mentoren die de kinderen kunnen helpen met programmeren. Er wordt geen les gegeven maar de deelnemers worden begeleid in het leren, samenwerken en onderzoeken.  

Als vrijwilliger ben je één middag (woensdag, vrijdag of zaterdag) per maand beschikbaar te zijn. Welke middag dit wordt bepalen wij in overleg met u.

Wat zijn de benodigde vaardigheden?
Het leuk vinden om met kinderen en jongeren te werken 
programmeerervaring (taal maakt niet uit) 
geduldig zijn en samen met de kinderen/jongeren naar oplossingen zoeken 
Zelfstandig kunnen werken.

Wat heeft de organisatie te bieden?
Lesmateriaal van de CoderDojo website, maar je mag ook zeker met eigen ideeën/projecten aankomen. 
Een fijne werkomgeving in een informele sfeer, grote waardering voor het feit dat je kinderen/jongeren helpt met het voorbereiden op een toekomst waarin programmeren een onmisbare vaardigheid is.
Een gratis bibliotheekpas.

Ben je geïnteresseerd?
Meld je aan! Dit kan door je gegevens en motivatie te mailen aan Dominique Vissers, d.vissers@bibliotheekvannu.nl