Week van de Mediawijsheid 'Aan of Uit'?

Gepubliceerd op: 1 november 2019 15:30

VakantieBieb

In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even je appjes checken of ga je vroeg slapen? Laat je je kind alleen op de tablet of lees je samen een boekje? Regel je zelf je online bankzaken of laat je dat doen door een ander? De Week van de Mediawijsheid 2019 heeft daarom als thema: ‘Aan of uit?'

Lees je mediawijs! Van 8 november t/m 15 november kun je terecht in onze bibliotheekvestigingen voor inspirerende mediawijze leestafels. Ontdek inspirerende en handige boeken, websites en apps om met plezier media aan te zetten en soms juist uit.

Of kom langs bij één van de mediawijze activiteiten:

• Inloopmiddag klik & tik cursus Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Rucphen, Binnentuin 3

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen.. dat gaat tegenwoordig allemaal via het internet. De cursus ''Het internet op'' helpt je beter gebruik te maken van deze nieuwe mogelijkheden.

vr 08 nov

• Webinar 'Je puber en gamen' Bekijk details

Van 19:30 tot 20:00

Bibliotheek VANnU, GGD West-Brabant en Gamen in Balans organiseren samen een webinar tijdens de Week van de Mediawijsheid met voorlichting voor ouders over gamen. Deze webinar vindt plaats op dinsdag 12 november tussen 19.30 en 20.00 uur, in het kader van de Week van de Mediawijsheid.

di 12 nov

• Digitaal spreekuur Roosendaal Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Roosendaal, Markt 54a

Zou je graag boeken online willen reserveren, maar weet je niet hoe? Of heb je vragen over apps als de Luisterbieb en het downloaden van e-books? Dan nodigen wij je van harte uit voor ons digitale spreekuur!

di 12 nov

• Workshop YouTube Heroes Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Bibliotheek VANnU, Markt 54a

Tijdens de Week van de Mediawijsheid geeft CG-Graphics de workshop YouTube Heroes in het Medialab Roosendaal. Tijdens deze workshop leer je alles over het perfecte filmpje!

wo 13 nov

• Digitaal spreekuur Zevenbergen Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | Bibliotheek Zevenbergen, Kasteelweg 3

Zou je graag e-books willen lenen, maar weet je niet hoe dat werkt? Of heb je vragen over apps van de bibliotheek zoals de Luisterbieb en de app voor het reserveren en verlengen van materialen? Dan nodigen wij je van harte uit voor het digitaal spreekuur!

do 14 nov