Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Woon jij in Roosendaal en is dichten echt jouw ding? Doe dan mee met deze dichtwedstrijd en wie weet word jij de Junior Stadsdichter van Roosendaal!

Meedoen?

• Je schrijft één of meerdere gedichten over een plek, een gebeurtenis, een persoon of een activiteit. Alles mag, alles kan, elke dichtvorm is toegestaan, zolang het gaat over de gemeente Roosendaal.

• Je stuurt gedicht(en) en een motivatie voor het Stadsdichterschap mee, dus: waarom wil jij de Junior Stadsdichter van Roosendaal worden en moet de jury voor jou kiezen? Je mag dit doen door dit op te schrijven, een filmpje te maken of in een andere creatieve vorm.

Mail je gedicht(en) en motivatie, vóór 20 januari 2018, naar i.vanboven@bibliotheekvannu.nl.

En dan...?

Op vrijdagavond 26 januari 2018 wordt de nieuwe Junior Stadsdichter bekend gemaakt in het voorprogramma van Joke van Leeuwen in Parrotia (Bibliotheek VANnU, Markt 54A Roosendaal). De Junior Stadsdichter wordt dan officieel benoemd door wethouder Hans Verbraak van de gemeente Roosendaal.

In 2018 maak je een gedicht bij drie belangrijke gebeurtenissen in de gemeente Roosendaal. Je mag kiezen uit een aantal gebeurtenissen.

• Je bent een jaar lang Junior Stadsdichter Roosendaal
• Je krijgt een boekenbon van 50 €