Vacatures

VANnU zoekt

Programmamakers Gemeente

Halderberge 16 uur - Moerdijk 20 uur - Rucphen 12 uur

We zoeken ondernemende verbinders die in staat zijn extern de informatiebehoefte van klanten en gebruikers op te halen en daar een passend programma van activiteiten en projecten voor te ontwikkelen en aan te bieden. De Programmamakers nodigen partners en gebruikers actief uit deel te nemen vanuit hun expertise, passie of interesse. De Programmamakers doen dit samen met een lokaal team van Medewerkers Informatie & Activiteiten, aan wie zij tevens leiding geven.

Functieprofiel programmamaker Gemeente

 

Medewerkers Informatie & Activiteiten

We zoeken 2 of 3 parttime Medewerkers Informatie & Activiteiten (MIA) die als vraagbaak, digitale coach of informatiemakelaar de klanten en bezoekers van de bibliotheek een goede service, vraaggericht inhoudelijk advies en een leerzame ervaring in een prettige, gastvrije omgeving bieden.
De MIA zorgt er voor dat activiteiten, die in de vestiging plaatsvinden, op een vlotte en professionele manier georganiseerd en uitgevoerd worden. De medewerker heeft contact met de bezoekers en/of samenwerkingspartners, waardoor nieuwe activiteiten kunnen ontstaan.

Functieprofiel Medewerker Informatie & Activiteiten

 

Leesmediaconsulenten

0-6 jaar 14 uur en 4-12 jaar 22 uur

We zoeken consulenten die bijdragen aan het leesplezier en -motivatie en de mediawijsheid van kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar. De Leesmediaconsulent zorgt, in afstemming met de leescoördinator van de school, voor producten en diensten op maat, waaronder een aantrekkelijke collectie.
De Leesmediaconsulent adviseert over, faciliteert en voert leesbevorderings-projecten en media-educatie projecten uit, passend binnen een doorgaande lijn. De Leesmediaconsulent adviseert en traint scholen en diverse groepen bij het bevorderen van mediawijsheid.

Functieprofiel Leesmediaconsulent

 

Medewerker Communicatie – 14 uur

We zoeken een creatieve, nieuwsgierige en zelfstandige communicatiemedewerker die sterk is in woord, geschrift en online. De Medewerker Communicatie is medeverantwoordelijk voor de in- en externe communicatie op het gebied van pers & publiciteit, web communicatie en promotie. Hij/zij is onze reporter en zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van de activiteiten van de bibliotheek.

Functieprofiel Medewerker Communicatie
 

Interesse?

Als je interesse hebt in één van deze functies, kun je dit vóór 1 november kenbaar maken door je motivatie en CV te richten aan Suzan Chamuleau, Office Manager, s.chamuleau@bibliotheekvannu.nl.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 46-47.

Maak kennis...

Met één van onze leesmediaconsulenten:

Wie ben je?
Mijn naam is Cindy Luijkx. Omdat ik dolgraag met boeken, kids, cultuur en media bezig ben, en een achtergrond heb in het werken met kinderen, speciale doelgroepen en hun netwerk, werk ik vanaf januari 2017 voor Bibliotheek VANnU als leesmediaconsulent 4-12 jaar.

Wat doe je bij VANnU?
In mijn werk staat het contact met scholen en het werken aan leesbevordering centraal. Dit doe ik op verschillende manieren; door activiteiten met kinderen in de klas, door scholen te adviseren over collectie en beleid, deskundigheidsbevordering aan leerkrachten, door het monitoren van resultaten en door een bijdrage te leveren aan verschillende landelijke projecten zoals de Kinderboekenweek, de Voorleeswedstrijd en het Zomerlezen.

Hoe ziet een werkdag er uit?
Vanochtend staat er een kennismaking op een (voor mij) nieuwe school op de planning. Samen met de coördinator schuif ik aan bij de directeur. We praten over het leesbeleid van de school, de schoolbieb, leesbevordering, literatuureducatie en mediawijsheid en hoe we samen kunnen gaan werken om deze onderwerpen structureel en goed op de kaart te zetten. We spreken af dat ik over twee weken langskom om een concrete planning te maken en kennis te maken met de beoogd leescoördinator van de school.
Terug in de bibliotheek werk ik eerst mijn mail bij en overleg ik met een collega over de planning van de Kinderboekenweek. Ik zit dit jaar in de themagroep en we zijn druk bezig met het maken van een programma voor de groepsbezoeken op de scholen en in de vestigingen. Het wordt een interactieve presentatie over ‘enge’ figuren in kinderboeken met als bijbehorende verwerkingsopdracht het maken van ‘monstermaskers’ zoals te zien op de foto.
Na de lunch maak ik een themacollectie voor een andere school, zij werken met de kleuters aan een project over de herfst en kunnen hier wel wat boeken bij gebruiken! Ik zet de collectie klaar, deze kan deze week nog opgehaald worden.
Aan het eind van de dag ga ik nog even langs bij een school waar ik al wat langer bezig ben. Ik heb hier een tijdje geleden de bestaande collectie helemaal gesaneerd, en ga vandaag het door mij gemaakte collectie-advies bespreken. Het is een school voor speciaal onderwijs, dus dit vraagt wat meer maatwerk.
Daarna fiets ik naar huis, met in mijn tas het nieuwe boek ‘Lampje’ van Annet Schaap. Die ga ik lekker op de bank lezen vanavond!
 

 

 

 

Maak kennis...

Met één van onze Programmamakers

Wie ben je?
Mijn naam is Joëlle Bakx. Ik word helemaal enthousiast van digitale media en zie een grote uitdaging om iedereen van 0 tot 100 wijzer te maken in het gebruik van nieuwe media. Een belangrijke taak om te vervullen door de bibliotheek in samenwerking met het onderwijs en andere partners.

Wat doe je bij VANnU?
In mijn werk houd ik mij bezig met alles wat met nieuwe media te maken heeft, van mediaopvoeding tot digitale geletterdheid en digitaal toegang bieden tot de (digitale) collectie. Samen met het jeugdteam, programmamakers en de medewerkers informatie en advies werken we aan het ontwikkelen van een doorgaande leerlijn en digitale geletterdheid in combinatie met de doorgaande leeslijn.

Hoe ziet een werkdag eruit?
Vandaag begin ik mijn werkdag met het beantwoorden van mijn mail. Vervolgens ga ik aan de slag met voorbereidend werk voor het aanvragen van een subsidie voor de start van een medialab. Ik heb overleg met mijn collega, manager Front-office, om samen op een rij te zetten wat er nog gedaan moet worden voor de subsidieaanvraag. Vervolgens bel ik een aantal mensen in mijn netwerk (onderwijs, cultuureducatie en media-educatie) om ze uit te nodigen voor een netwerkbijeenkomst over de uitwerking van het medialab.
Verder heb ik op de agenda staan om met de website aan de slag te gaan. Samen met de communicatiemedewerker passen we de pagina's voor het onderwijs aan en halen we input op bij collega’s. Ik heb overleg met een aantal collega’s om ze verder te helpen met het posten van social media berichten.
Na de lunch vertrek ik naar onze vestiging in Rucphen om de laatste punten af te ronden voor het mediaopvoeding informatiepunt. Dit is een tablet waar ouder en kind samen met geschikte apps kunnen spelen en ontdekken. Ouders krijgen via de app informatie, tips en trucs over slim omgaan met media. Ik plaats meteen even een foto van het mediahoekje op social media. Ik heb ook even overleg met mijn collega, medewerker informatie en advies, zij gaat aan de slag met de voorleesuurtjes om deze aan te passen naar voorlezen en spelen met media.
In Rucphen werk ik nog even mijn mail bij en onderweg in de auto naar huis heb ik nog contact met mijn collega, programmamaker Gemeente, om de laatste puntjes door te spreken voor een workshop die de volgende dag op de planning staat. Ik ben dan zelf niet aanwezig, dan staat er voor mij een afspraak op de planning over de pilot Mediaopvoeding bij het Nederlands Jeugd Instituut in Utrecht.

VANnU is

Over Bibliotheek VANnU

Wie zijn wij? Bibliotheek VANnU is verantwoordelijk voor het bibliotheekaanbod in de gemeenten Roosendaal, Moerdijk, Halderberge, Zundert en Rucphen. Jong en oud verleiden met plezier te lezen, te leren en zich te informeren is onze missie. Onze experts en collecties vind je op onze locaties, thuis, op school, in het wijkgebouw of ergens anders in wijk of dorp.
Meer lezen over VANnU? Download dan hier onze koers of de Infosheet VANnU: maatschappelijk hart van de samenleving.

Meer lezen over onze inspiratie? Lees meer over de Bibliotheek van de toekomst van de commissie Cohen, de Trendrede 2017 en 3rd places 4 all door Aat Vos  


Interesse?

Als je interesse hebt in één van deze functies, kun je dit vóór 1 november kenbaar maken door je motivatie en CV te richten aan Suzan Chamuleau, Office Manager, s.chamuleau@bibliotheekvannu.nl.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 46-47.